Zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie (SEO)?

Bij zoekmachine optimalisatie draait het erom dat u zo veel mogelijk relevante bezoekers op uw website krijgt via topposities in de organische (gratis) zoekresultaten.
Zoals u wellicht weet kent Google 2 soorten zoekmachine resultaten: de betaalde (AdWords) en de gratis (organische) vermeldingen. Uit diverse onderzoeken blijkt dat vermeldingen in het organische gedeelte van de zoekresultaten de meeste kliks opleveren. Daarbij kosten deze kliks u geen geld.

google-zoekresultatenRood omkaderd de betaalde Google vermeldingen

Wat doet Joomla Website Promotie?

Wanneer wij van start gaan met het optimalisatietraject om de positie van uw website in Google te verbeteren, zijn dit de stappen die we doorlopen:

  1. Wij zullen starten met een zoekwoordenonderzoek om te zien welke woorden specifiek voor uw website bezoekers zullen aantrekken en dan vooral in de organische zoekresultaten. Eventueel kunnen deze zoekwoorden ondersteund worden met een AdWords campagne.
  2. Op basis van het zoekwoordenonderzoek selecteren we in overleg 10 (combinaties van) woorden welke gebruikt gaan worden om landingspagina's te schrijven. Voor ieder woord of combinatie van woorden wordt één volledig geoptimaliseerde pagina geschreven.
  3. Op elke landingspagina wordt een reactieformulier toegevoegd waarvan de bedankpagina als doel wordt ingesteld in Google Analytics. In het geval van een webshop is het doel een aankoop. Ook deze conversie stellen we in als doel.
  4. Tevens doen wij een uitgebreid onderzoek naar de inkomende links op uw site én op de website van uw collega's / concurrenten.
  5. We analyseren van minimaal vijf van uw collega's / concurrenten hoe zij het doen in Google en op welke plaatsen u hen kunt aantreffen om daarna uw eigen strategie te kunnen bepalen.
  6. Op basis van dit onderzoek selecteren we potentiële linkpartners en wordt er een linkbuildingprogramma gestart.
  7. Elke maand controleren wij uw posities binnen de zoekmachines en verwerken deze informatie in een uitgebreide rapportage die u toegezonden wordt. Tevens krijgt u toegang tot een online omgeving waarop u op elk gewenst moment de stand van zaken kunt bekijken.

Vanzelfsprekend gebruikt Joomla Website Promotie uitsluitend zoekmachine optimalisatie technieken welke goedgekeurd zijn door Google. Dit leidt tot hogere posities in de zoekmachines en meer doelgerichte bezoekers op uw website.