Landingspagina's

Wat is een landingspagina?

landingspaginaEen landingspagina, landing page of bestemmingspagina is een pagina waarop bezoekers 'landen' binnen uw website wanneer ze op een link hebben geklikt, meestal vanuit de Google zoekresultaten.
Landingspagina's zijn extra pagina's op een website die worden geoptimaliseerd voor één zoekwoord of zoekwoordencombinatie. Bij een landingspagina ligt de nadruk op techniek en inhoud. Dit zijn zeer belangrijke factoren voor zoekmachine optimalisatie.

Hogere conversie dan gewone pagina's

Landingspagina's hebben als doel de bezoeker direct iets te laten kopen (webshop) of invullen (website). Ze zijn alleen te vinden in de sitemap van de website. Hierdoor kunnen bezoekers via het binnenkomen vanaf een zoekmachine op de landingspagina wel de hele website bekijken, maar bij het binnenkomen via de homepage niet de landingspagina. Op deze manier blijft de website overzichtelijk en gebruikersvriendelijk.

Wanneer Google een landingspagina geïndexeerd heeft is de kans groot dat deze in de zoekresultaten getoond wordt zodra mensen zoeken op de getargete zoekwoorden. Voor de positie van een landingspagina in de zoekresultaten is het belangrijk dat er vanuit relevante websites gelinkt wordt naar de landingspagina.

De voordelen van landingspagina's

  •   Een website behaalt betere posities in de grote zoekmachines zoals Google.
  •   Een website krijgt meer relevante bezoekers.
  •   Bezoekers van een landingpagina gaan vaker over tot directe actie omdat ze direct een bevestiging krijgen van hun zoekopdracht en niet hoeven te zoeken.
  •   De resultaten van landingspagina's zijn goed meetbaar.
  •   Een goed scorende landingspagina is voordeliger dan adverteren op internet en het effect blijft langer voortduren.

Wilt u meer informatie over landingspagina's of een offerte aanvragen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.