Skip to main content

Joomla migratie

Joomla Website Designer verzorgt graag het migratie traject van uw verouderde Joomla website naar Joomla versie 3. Wij werken tijdens de migratie op een test locatie, zodat uw website slechts kort offline hoeft te zijn.

Migreren voor de veiligheid en de AVG

Indien uw website op een andere hoofd versie draait dan Joomla 4 is het noodzakelijk om uw website te migreren. Naast het zeer belangrijke veiligheidsaspect werkt Joomla 3 een stuk prettiger dan oudere versies en zijn zowel de mobielvriendelijkheid als de zoekmachinevriendelijkheid sterk verbeterd. Ook investeert u in de toekomst van uw website, extensies worden alleen nog ontwikkeld en bijgewerkt voor Joomla 3.

Momenteel zijn er helaas nog steeds websites in de lucht die gebruik maken van Joomla! 1.0, 1.5, 1.6, 1.7, 2.5 of Joomla 3.0. Voor deze Joomla versies worden geen veiligheidsupdates meer uitgebracht dus deze websites hebben veiligheidslekken en lopen een groot risico om gehackt te worden. De meeste website eigenaren realiseren zich niet dat zij hiermee ook de nieuwe privacywet (AVG) overtreden en strafbaar zijn. Deze stelt immers dat u er alles aan moet doen om persoonsgegevens die worden ingezonden en/of opgeslagen in uw website veilig zijn. Dat kan met een verouderde Joomla website nooit het geval zijn.

Werkwijze Joomla migratie

Er zijn verschillende manieren om uw Joomla website te migreren naar Joomla 4. Dit is mede afhankelijk van uw wensen, de huidige Joomla versie waarin uw website draait en de gebruikte extensies. Indien u wilt profiteren van de allernieuwste templatereeks van YOOtheme, YOOtheme Pro, is de enige manier om alle inhoud en extensies volledig opnieuw in te richten. Dit heeft diverse voordelen voor met name het mobiele gedeelte van uw website en de snelheid maar opnieuw beginnen is uiteraard wel duurder dan migreren.

Indien u kiest voor een migratie op basis van een oudere templatereeks van YOOtheme zijn er verschillende mogelijkheden. Wij kunnen u na inzage in uw huidige Joomla omgeving adviseren over de beste optie voor uw website.

  • Indien uw website nog draait op Joomla 1.0. 1.5, 1.6 of Joomla 1.7 dan zullen wij de migratie volledig handmatig uitvoeren. Dit betekent de installatie van een schone Joomla 4 website die wij handmatig zullen opbouwen aan de hand van de inhoud van de oude Joomla website. U kunt in dit geval dus ook gebruikmaken van de nieuwste templatereeks YOOtheme Pro.

  • Voor de migratie van een Joomla 2.5 website naar Joomla 4 maken wij gebruik van het component SP Upgrade. Dit componenten zet alle basis inhoud van uw Joomla website neer in een nieuwe Joomla 4 website. Menu items en interne links controleren we handmatig. Daarnaast moeten alle gebruikte extensies opnieuw worden geinstalleerd en geconfigureerd. Ook moet het template worden vervangen voor een YOOtheme template naar keuze.

  • Een migratie vanuit Joomla 3.0 naar Joomla 4 is de minst ingrijpende migratie aangezien er over het algemeen – als uw host dit ondersteunt - in Joomla zelf gemigreerd kan worden. Joomla 3.0 heeft hiervoor een ingebouwde functionaliteit. Wel moeten alle gebruikte extensies en het template handmatig worden bijgewerkt of vervangen zodat ze goed functioneren in Joomla 4. 

Kosten Joomla migratie

De kosten van een migratie hangen af van uw huidige Joomla versie, uw wensen voor de nieuwe website, de grootte van uw website en de gebruikte extensies. Vraag een vrijblijvende offerte op voor uw Joomla migratie. Vermeld hierbij uw huidige Joomla versie, welke extensies u in de nieuwe site wilt gebruiken en naar welk soort template uw voorkeur uitgaat.
Wellicht ook interessant om te lezen:
Joomla onderhoud
Na een migratie moet u uw Joomla website blijven updaten. Neem geen risico en kies voor een onderhoudsabonnement. Veel licenties zijn inbegrepen.
Joomla achtergronden
Lees meer over de geschiedenis en verschillende versies van Joomla.
AVG checklist
Naast zorgen voor een up-to-date website zijn er meer eisen waaraan uw website moet voldoen om AVG proof te zijn.